Waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn

Waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn

Met alle gezondheidsproblemen die tegenwoordig over voedsel bestaan, kan het verrassend lijken dat peulvruchten (zoals zwarte bonen en linzen) niet alleen een geweldige bron van eiwitten en vezels zijn, maar dat ze ook als gezond worden beschouwd. Hoewel het debat over de veiligheid en voedingswaarde van dierlijk voedsel versus plantaardig voedsel voortduurt, is het een feit dat veel peulvruchten (zoals koemelk en erwten) hormonen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor mensen. Een andere reden waarom peulvruchten als gezonde voedingsalternatieven worden beschouwd, is dat peulvruchten, in tegenstelling tot veel andere soorten voedsel, worden gekweekt zonder gebruik van pesticiden of andere chemicaliën. Dit, samen met hun gebrek aan chemicaliën die tijdens de teelt worden gebruikt, maakt peulvruchten veiliger voor consumptie dan andere soorten voedsel dat wordt verbouwd met schadelijke chemicaliën.

Zoals eerder vermeld, is er een discussie gaande over de vraag of peulvruchten al dan niet goed voor je zijn, maar het is nog een geldig punt om te laten zien waarom ze een geweldige voedselvervanger zijn. Met zoveel mensen die zich zorgen maken over de chemicaliën die in bewerkte voedingsmiddelen worden aangetroffen, is het goed om te weten dat er peulvruchtenopties zijn die die chemicaliën niet gebruiken. Als je nog nooit met peulvruchten hebt gekookt, wil je misschien beginnen met een heel eenvoudig bonenrecept, zoals een bonenschotel met wat gedroogde chili of een eenvoudige bonensoep – een peulvruchtrecept dat gemakkelijk te maken is en ook nog eens heerlijk!

Als je altijd met vlees hebt gekookt maar het opgegeven hebt vanwege bezorgdheid over de chemicaliën die in het proces worden gebruikt, dan is dit misschien een goed moment om peulvruchten eens te proberen. Hoewel ze geen schadelijke chemicaliën gebruiken, hebben peulvruchten (zoals bruine bonen) één nadeel als het gaat om koken: ze hebben de neiging om langer te koken dan andere soorten vleesvervangers. Dit kan ertoe leiden dat ze papperig worden – wat prima is als je van plan bent vegetarisch eten te maken, maar niet voor hartige, warme gerechten. Maar als u op zoek bent naar een vleesvervanger waarmee u gerechten snel en in de oven kunt bereiden, kunnen peulvruchten een goede keuze zijn, vooral omdat ze in zoveel verschillende kookstijlen kunnen worden gebruikt.

Meer info over dit artikel: valledelsole.nl