Turbocharger Tuning – een overzicht

Motorchip-afstemming is een procedure waarmee de elektrische besturingsmodule van de auto wordt geprogrammeerd, waardoor het voertuig binnen verschillende parameters beter presteert. De uitgaven van dergelijke kunnen variëren, afhankelijk van hoe u het gedaan krijgt. Een motorafstemming-chip is een integrale component van uw voertuigencomputer en elektrische systemen. Het wordt heel dicht bij de belangrijkste elektrische stroombron geplaatst en gebruikt zijn vermogen om veranderingen in de werking van de auto aan te brengen. Daarom helpt het bij het verkrijgen van de beste prestaties uit een voertuig.

De basisfunctie van een chip is om de auto efficiënter te maken door zijn werkende en toenemende brandstofverbruik te optimaliseren. De meest voorkomende tuning wordt gedaan op de motoren van front-end voertuigen zoals sportwagens en SUV’s. Hoewel er mechanische tuners zijn die dit werk op een lange termijn doen, heeft het nog steeds veel ruimte en wordt het veel gebruikt door de meeste autobezitters om de maximale kilometers uit hun auto te krijgen.

De belangrijkste reden voor het vervangen van de carburateur is om de efficiëntie van het brandstofverbruik te vergroten. Dit is mogelijk door de timing van de carburateur te veranderen. Veel bedrijven vervaardigen timingsystemen die uit de auto kunnen worden verwijderd en naar de motor (aftermarket) worden bevestigd. Deze afrappingsfiches vereisen geen enkele speciale mechanische kennis of vaardigheden en zijn daarom erg populair bij mensen die niet weten hoe ze dit soort werk zelf moeten doen.

Er zijn veel voordelen van motorchip-afstemming. De winsten kunnen van 10% zijn, afhankelijk van uw vereisten. Sommige van de winsten die te zien zijn omvatten vermogenswinsten, betere pk, lagere emissies en brandstofverbruik.

Motorwinsten zijn ook erg handig voor degenen die op zoek zijn naar extra voordelen van hun auto.

Eén ding om te onthouden is dat de prestaties van uw auto niet consistent zullen zijn. Het wint misschien niet veel kracht tijdens de proefrit, maar wanneer je voor het echte ding gaat en de straten raakt, zal de auto zeker veel beter presteren. Een andere reden om voor Chip Tuning te gaan is de angst om een elektronische besturingseenheid te plakken. Mensen vrezen deze dingen omdat ze bang zijn om hun auto’s te verpesten of hun elektronische besturingseenheden op te lossen. Maar door het timing rechts te houden, kunt u voorkomen dat u de elektronische besturingseenheid vernietigt en uw auto veilig kunt houden.

Als je jezelf wilt doen, moet je weten wat je aan het doen bent. Anders heb je je auto zeker verpest. Chip Tuning is geen raketwetenschap en het is op geen enkele manier een gecompliceerde hobby. Wat het belangrijkste is, is dat je wat krachtwinsten in je Turbocharged-auto krijgt door verstandig chip-tuning te gebruiken.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance