Hoe een kogelboekje te starten – Voordelen van het gebruik van een Bullet-dagboek

Er zijn veel manieren om een kogelboekje te gebruiken, maar de meest gebruikelijke is hoe een bullet-dagboek te starten. Een kogeljournaal kan u helpen bij het bijhouden van uw dagelijkse activiteiten en het opnemen van grote evenementen die in uw leven gebeuren. Het kan erg handig zijn als je meer probeert te schrijven, onderzoek of schrijf over iets waar je in geïnteresseerd bent. Een bullet-dagboek kan u ook helpen bij het organiseren van uw gedachten en ideeën, zodat u ze kunt bijhouden en naar hen kunt verwijzen wanneer u dat nodig hebt.

Hoe een kogelboekje te starten is heel eenvoudig. Gewoon beginnen met een periode van een week. Maak op deze periode van één week drie categorieën: Projecten, To-do-lijsten en geheugenhulpmiddelen / collecties. Elke categorie moet subcategorieën ondergaan. Als u bijvoorbeeld een takenlijst had, zou u subcategorieën hebben zoals: rekeningen, contant, uitgaven, familieleden Huis schoonmaak, entertainment, boodschappen, enz.

De reden dat deze subcategorieën bestaan, is, maar u kunt uw collecties bijhouden terwijl u een bullet-journaal gebruikt. Wanneer u iets wilt vinden, zeg dan een bericht het opmerking, u kunt snel onder de juiste categorie kijken en vinden. Dit bespaart u tijd, want in plaats van op te zoeken naar dat item, kunt u er gewoon op één plaats zoeken. Ook helpt u u uw gedachten en ideeën in uw dagboek gemakkelijker te organiseren. Je kunt dezelfde lijst lezen in je bullet-tijdschriften, zodat je elke keer dat je iets hoeft te herinneren aan een nieuw excuus.

Nog een van de voordelen van het gebruik van een lijst met to-do-lijsten of bullet-tijdschriften is het feit dat u uw voortgang kunt bijhouden. Ik heb twee lijsten die ik in afzonderlijke mappen op mijn computer bewaar. Men heeft mijn takenlijsten en de andere heeft alle foto’s die ik tijdens een vakantie heb genomen (ik hou ervan om foto’s te maken!)

Ik ben in staat om naar deze foto’s te kijken om te zien wat ik moet doen en hoeveel werk het zal duren om ze te volbrengen.

Eindelijk, wanneer u op zoek bent naar ideeën over het starten van een bullet-tijdschrift, vergeet dan niet de basisplanners. Je zou een kalender en een planner moeten hebben voor je collecties. Er is niets erger dan een afspraak te maken omdat je iets klaarmaakt, of erger, vergeten wat je moest brengen. Deze houden je op het goede spoor en geven je iets om elke dag naar uit te kijken. Bovendien helpt het u te weten wanneer u wijzigingen in uw schema of uw plannen moet aanbrengen.

Zoals je kunt zien, zijn er veel voordelen van het gebruik van bullet-tijdschriften, zelfs voor mensen die er nieuw voor zijn. Zoals eerder vermeld, kunnen ze zeer nuttig zijn in het houden van schema’s georganiseerd. Ook helpt het gebruik van een goede notebook en pen u op het goede spoor te blijven en u een goed idee te geven van hoe u het doet. Het laatste dat je wilt is om jezelf extra werk te geven door je activiteiten of evenementen te plannen en het niet op te schrijven in een dagboek of dagboek.

Bekijk al onze bullet journal notebooks hier op Mylovelynotebook.nl